Missioon X: treeni nagu astronaut!

missioonx

MISSION X: treeni nagu astronaut on kosmoseteadlaste, fitness-spetsialistide ja astronautide poolt kuni 14-aastastele noortele loodud rahvusvaheline haridusprogramm. Üleskutse tegevustes osaledes areneb õpilastes: teaduslik  mõtteviis, koostööoskus, keha  vastupidavus, koordinatsioon, tasakaal ja ruumitaju. Lisaks selgitatakse tervisliku toitumise ja liikumise olulisust nii astronautide kui ka meie igapäevaelus. Üleskutse tegevusi lahendades on võimalus koguda samme ning seeläbi aidata Mission X tegelastel Leol ja Lunal jõuda Kuule ehk kõndida 384 400 kilomeetrit. Sammude hulka ja kogumise kiirust saab võrrelda kõikide osalejate vahel üle maailma.

2024/2025 õppeaastal pakume kiirematele osalevatele meeskondadele motivatsiooni hoidmiseks ja arengu jälgimiseks metallist tegevustahvlit koos magnetiliste tegevusmärgistega.

Tegevustahvli saamiseks tuleb meeskonnal end registreerida Mission X: train like an astronaut kodulehel ning teha läbi ja sisestada kolm tegevust Mission X õppematerjalide kogumikust.

Üleskutse sammude sisestamine algab 11. septembril 2024 ning kestab kuni 11. augustini  2025.

Osale julgelt, sest aktiivsemaid meeskondi tunnustame hooaja lõpus!


Astronaudiks treenimise ja üleskutses osalemise paremaks jälgimiseks oleme välja andnud eestikeelse õppematerjalide kogumiku, mis sisaldab 40 eriilmelist liikumise, loovuse ja uurimisega seotud õpitegevust. Õppematerjali sisukorras (lk 5-7) saab ülevaate õpitegevuste sihtrühmast: alusharidus, I, II ja III kooliaste ning teemapäev. Üksikud tegevused on leitavad õppematerjalide alt.

Treenimise meeldetuletuseks on võimalus printida Misson X plakat. Samuti võib seda kasutada ka nii klassiruumi kaunistamiseks kui tähelepanu haaramiseks. Õpitegevuste edusammude jälgimiseks ja järjepidamiseks saab printida vahva tegevustahvli koos pilkupüüdvate märgistega. Iga õpitegevuse kohta on üks märgis.

Pane tähele, et tegevused ja sammud lähevad arvestusse ainult siis, kui need on sisestatud Mission X: train like on astronaut kodulehel!

Accept Cookies